Yüksekoğretim Kurulu Başkanı Ek Yerleştirme Çağrısı



Prof. Dr. Erol Özvar’ın Ek Yerleştirme Çağrısı ve Tercih Ettiren Öğrenciler
Tercih Etti

5.000
Boş Kontenjan

10.000

Ek Yerleştirme Tercihlerinde Boş Kontenjanlar

10.000
Boş Kontenjan
5.000
Tercih Etti

YKS Ek Yerleştirme Tercihleri

Tercih Etti:80
Tercih Emedi:20
KriterVeri
Tercih5000
Boş Kontenjan10000

ÖNE ÇIKAN DETAYLAR

  • Ek yerleştirme, fırsatları değerlendirmek için bir fırsat

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (2026-YKS) ek yerleştirme tercih işlemlerinde adaylara bu fırsatı mutlaka değerlendirmeleri çağrısı yaptı.

Özvar, 21 Eylül’de sona erecek 2026-YKS ek yerleştirme tercihlerine ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Tercihler sonucunda başarılı olarak üniversitelere yerleşen öğrencileri tebrik eden Özvar, bu öğrencilerin bir kısmının üniversite kayıt sürecinde kayıtlarını yaptırarak işlemlerini tamamladıklarını belirtti.

Kayıt işlemlerinin ardından üniversitelerde boş kalan kontenjanların bulunduğunun altını çizen Özvar, ek yerleştirme tercih sürecinde öğrencilerin bu fırsattan yararlanmalarının önemine dikkati çekti.

Prof. Dr. Özvar, şöyle devam etti:

“Çünkü fırsatlar, eskilerin söylediği gibi, bulutlar gibidir gelip geçer. Bu fırsatı mutlaka değerlendirmeliler ve bunun için de ek yerleştirmeler için gerekli müracaatı yapmalılar. Zira bugün elde edilen bu fırsata belki gelecekte ulaşamama ihtimali olabilir. Dolayısıyla erkenden üniversiteye başlamak da büyük bir avantaj. Yani üniversiteye bugünden başlamak, yarından başlamaktan daha evladır. Bu bakımdan ek kontenjanları dikkatlice değerlendirip başvurularını yapmalarını kendilerinden beklediğimizi ifade etmek isterim.”

Ek yerleştirmeler

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca yayımlanan 2026-YKS Ek Yerleştirme Kılavuzu’na göre adaylar, merkezi yerleştirme sonunda boş kalan veya yerleşen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan yükseköğretim programlarının kontenjanları için tercihte bulunabilecek.

Merkezi yerleştirmede herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar ek yerleştirme için tercih yapamayacak. İlk yerleştirmede herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar ise kılavuzda yer alan koşulları karşılamaları halinde boş kontenjanlar için tercihlerini gerçekleştirebilecek.

Adaylar, tercihlerini, T.C.kimliknumaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresinden veyaÖSYMAday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan bireysel olarak yapacak.

Adayların tercihlerini yaparken programların kontenjanlarının yanı sıra puan türlerini, varsa en küçük puanlarını ve özel koşullarını dikkate almaları gerekiyor.

YKSek yerleştirme tercih işlemleri, 21 Eylül saat 23.59’a kadar sürecek.

İlgili Yazılar

Okul Randevu Sistemi: Veliye 7/24 Telefonla Randevu Alabilme Fırsatı

    Okul Randevu Sistemi ile velilerin 7/24 randevu alabilme fırsatı sunuluyor. MEB İletişim Merkezi (MEBİM) aracılığıyla okul idarecileri, öğretmenler ve rehber öğretmenlerle görüşme fırsatı veriliyor.

    Devamını Oku
    YKS Ek Yerleştirme Tercihleri Bugün Son Bulacak

      YKS Ek Yerleştirme Tercihleri Hakkında Bilgi

      Devamını Oku

      Bir cevap yazın

      E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

      Gözden Kaçırdıklarınız

      Petrol Fiyatları Düşüyor: ABD-İran Geriliminin Diplomatik Yollarla Hafiflemesi

        Petrol Fiyatları Düşüyor: ABD-İran Geriliminin Diplomatik Yollarla Hafiflemesi

        Tarım ve Orman Bakanlığı İbrahim Yumaklı’nın Açıklamaları

          Tarım ve Orman Bakanlığı İbrahim Yumaklı’nın Açıklamaları

          Akkuyu NGS 1’inci Güç Ünitesinin Kontrol Odası Hazırlandı

            Akkuyu NGS 1’inci Güç Ünitesinin Kontrol Odası Hazırlandı

            Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE) Eylül Verileri

              Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE) Eylül Verileri

              Okul Randevu Sistemi: Veliye 7/24 Telefonla Randevu Alabilme Fırsatı

                Okul Randevu Sistemi: Veliye 7/24 Telefonla Randevu Alabilme Fırsatı

                Aile ve Gençlik Fonu: Genç çiftlere 2 milyar 76 milyon lira destek

                  Aile ve Gençlik Fonu: Genç çiftlere 2 milyar 76 milyon lira destek

                  YKS Ek Yerleştirme Tercihleri Bugün Son Bulacak

                    YKS Ek Yerleştirme Tercihleri Bugün Son Bulacak