ÖNE ÇIKAN DETAYLAR
- TÜİK, 2026 yılı Şubat ayına ait sanayi üretim endeksi raporunu yayımladı.
- Genel sanayi üretim endeksi hem aylık hem de yıllık bazda pozitif ivme göstererek beklentilere paralel büyüdü.
- Alt sektörler bazında en yüksek yıllık artış %4,1 oranıyla madencilik ve taş ocakçılığında gerçekleşti.
- İmalat sanayi endeksinde aylık bazda %3,3’lük belirgin bir artış yaşandı.
- Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretim ve dağıtımı sektörü hem aylık hem de yıllık bazda küçülme kaydeden tek ana alt sektör oldu.
Sanayi üretim endeksi, şubatta aylık bazda yüzde 2,6, yıllık bazda yüzde 2,2 artış gösterdi.
[Fotograf: AA]
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı.
Buna göre, sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2026 yılı Şubat ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,1 arttı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,4 arttı ve
elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,2 azaldı.
Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2026 yılı Şubat ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 0,4 arttı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 3,3 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 3,6 azaldı.








