Esnaf ve Sanatkarlarımıza Sağlanan Finansman



Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın esnaf ve sanatkarlara sağladığı finansman desteği hakkında detaylı bilgi!
Esnaf ve Sanatkarlara Sağlanan Hazine Destekli Krediler Toplamı

814.6 milyar lira
2026 Yılının İlk 6 Aylığına Sağlanan Finansman Tutarı

74,8 milyar lirayı aşan

Hazine Destekli Krediler ile Esnaf ve Sanatkarlarımıza Sağlanan Finansman

81460000000
2002-30 Haziran 2026
74800000000
2026 Yılının İlk 6 Aylığına
Esnaf ve Sanatkarlar için Kredi Kullandırım Sayısı ve Tutarı
2002-30 Haziran 20264798894
2026 Yılının İlk 6 Aylığına98678

ÖNE ÇIKAN DETAYLAR

  • Esnaf ve sanatkarlarımızın finansmana erişimini kolaylaştırmak için esnaf ve sanatkarlar kefaletiyle sağlanan Hazine destekli krediler en önemli seçenek.
  • Türkiye genelinde esnaf ve sanatkarlara sağlanan Hazine destekli kredilerin toplam tutarı 4 milyon 697 bin 89 kullandırım kapsamında 814,6 milyar lira olmuştur.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “2026 yılının ilk 6 ayında esnaf ve sanatkarlarımıza ülkemiz genelinde 98 bin 678 kullandırım kapsamında 74,8 milyar lirayı aşan tutarda uygun geri ödeme koşullu finansman sağlanmıştır.” dedi.

Bakan ÖmerBolat, Yeni PartiMersinMilletvekili Talat Dinçer’in küçük esnaf ve işletmelerden talep edilen yüksek telif ücretlerine ilişkin yazılı soru önergesine cevap verdi.

Esnaf ve sanatkarların finansmana erişimlerindeki en önemli seçeneğin,TicaretBakanlığının görev alanında yer alan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle sağlanan Hazine destekli krediler olduğunu belirten Bolat, şunları kaydetti:

“2026 yılının ilk 6 ayında esnaf ve sanatkarlarımıza ülkemiz genelinde 98 bin 678 kullandırım kapsamında 74,8 milyar lirayı aşan tutarda uygun geri ödeme koşullu finansman sağlanmıştır. Türkiye genelinde 2002 yılından 30 Haziran 2026 tarihine kadar olan dönemde esnaf ve sanatkarlara sağlanan Hazine destekli kredilerin toplam tutarı 4 milyon 697 bin 89 kullandırım kapsamında 814,6 milyar lira olmuştur. Söz konusu finansman imkanlarımız sayesinde esnaf ve sanatkarlarımız, her dönemde kesintisiz şekilde desteklenmeye devam edilmektedir.”

Bakan Bolat, soru önergesindeki “telif hakkı” konusunun Kültür veTurizmBakanlığının Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve alt mevzuatına ilişkin olduğunu ifade ederek, “Yürüttüğümüz rutin iş ve işlemlerin yanında esnaf ve sanatkarlarımızın karşılaştıkları sorunlara diğer kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde çözümler sunulması için çalışmalara aralıksız şekilde devam edilmekte, sektörlerimizdeki tüm gelişmeler meslek kuruluşlarımızla koordineli şekilde yakından takip edilmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Yazılar

Türkiye’nin Teknoloji Hamlesi: Kritik Alanlarda Kayıt Dışı Büyüme

    Türkiye’nin teknoloji hamlesinde kritik teknolojilerde tam bağımsızlık hedefi ve AR-GE ekosistemine yapılan yatırımları inceliyoruz. Bilimsel temelli araştırmaların merkezi konumu ve savunma sanayiinde yerli teknolojilerin geliştirilmesi gibi noktaları irdeleyeceğiz.

    Devamını Oku

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Gözden Kaçırdıklarınız

    KOSGEB’in Teknoloji Merkezlerine Destek Programı

      KOSGEB’in Teknoloji Merkezlerine Destek Programı

      Türkiye’nin Teknoloji Hamlesi: Kritik Alanlarda Kayıt Dışı Büyüme

        Türkiye’nin Teknoloji Hamlesi: Kritik Alanlarda Kayıt Dışı Büyüme

        Tarım Sektöründe Teknoloji Kullanımı Artıyor

          Tarım Sektöründe Teknoloji Kullanımı Artıyor

          Türkiye’nin Enerji Politikası

            Türkiye’nin Enerji Politikası

            77. Uluslararası Uzay Kongresi:

              77. Uluslararası Uzay Kongresi:

              Esnaf ve Sanatkarlarımıza Sağlanan Finansman

                Esnaf ve Sanatkarlarımıza Sağlanan Finansman

                Ticaret Bakanlığı, iş dünyasına pazar araştırması sunar

                  Ticaret Bakanlığı, iş dünyasına pazar araştırması sunar