6736 Yeniden Yapılandırma Başvuru Dilekçesi, Formlar ve Bilgiler

Tebliğde, borçluların kamuya olan borç yükünün azaltılarak taksitle ödeme imkanı getirilmesi, ihtilafların sulh yoluyla sonlandırılması, vergi incelemesinde olan konuların dava yoluna gidilmeksizin çözümlenmesi, vergilemede öngörülebilirliğin artırılarak geçmiş vergilendirme dönemleri ile ilgili olası risklerin ortadan kaldırılması, işletme kayıtlarının fiili durumlarına uygun hale getirilerek kayıtlı ekonomiye geçişin teşvik edilmesi, bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması amaçlarıyla hazırlanan ve 19/8/2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunun uygulanmasına ilişkin açıklamalar yapılmıştır.

 

6736 Yeniden Yapılandırma Başvuru Dilekçe, Form ve Bilgiler için Tıklayınız….

 

 

EK NO İÇERİK
EK-1 Yİ-ÜFE Oranları
EK-2/A Kesinleşmiş Alacaklar(Genel)
EK-2/B Kesinleşmiş Alacaklar (İl Özel İdareleri ve Bunlara Bağlı Müstakil Bütçeli ve Kamu Tüzel Kişiliğini Haiz Kuruluşlar İçin)
EK-2/C Kesinleşmiş Alacaklar (Belediyeler ve Bunlara Bağlı Müstakil Bütçeli ve Kamu Tüzel Kişiliğine Haiz Kuruluşlar İçin)
EK-2/D Kesinleşmiş Alacaklar (Spor Kulüpleri İçin)
EK-2/E Mahsup Dilekçesi(6736 sayılı Kanunun Yayımlandığı Tarihten Sonra Mahsuben Ödeme Talep Edenler İçin)
EK-2/F Mahsup Dilekçesi (6736 sayılı Kanunun Yayımlandığı Tarihten Önce Yaptıkları Mahsuben Ödeme Talebinden Vazgeçenler İçin)
EK-3/A İhtilaflı Alacaklar (Genel)
EK-3/B İhtilaflı Alacaklar (İl Özel İdareleri ve Bunlara Bağlı Müstakil Bütçeli ve Kamu Tüzel Kişiliğini Haiz Kuruluşlar İçin)
EK-3/C İhtilaflı Alacaklar (Belediyeler ve Bunlara Bağlı Müstakil Bütçeli ve Kamu Tüzel Kişiliğine Haiz Kuruluşlar İçin)
EK-3/D İhtilaflı Alacaklar (Spor Kulüpleri İçin)
EK-3/E-1 İhtilaflı Alacaklar İPC (Genel)
EK-3/E-2 İhtilaflı Alacaklar İPC (İl Özel İdareleri ve Bunlara Bağlı Müstakil Bütçeli ve Kamu Tüzel Kişiliğini Haiz Kuruluşlar İçin)
EK-3/E-3 İhtilaflı Alacaklar İPC (Belediyeler ve Bunlara Bağlı Müstakil Bütçeli ve Kamu Tüzel Kişiliğine Haiz Kuruluşlar İçin)
EK-3/E-4 İhtilaflı Alacaklar İPC (Spor Kulüpleri İçin)
EK-4/A İnceleme ve Tarhiyat Safhasındaki Alacaklar İçin
EK-4/B Pişmanlıkla Beyan İçin
EK-4/C Kendiliğinden Yapılan Beyanlar İçin
EK-5 Gelir Vergisi Mükelleflerinde Matrah Artırım Bildirimi
EK-6 Kurumlar Vergisi Mükelleflerinde Matrah Artırım Bildirimi
EK-7 Kurumlar (Stopaj)Vergisi Artırım Bildirimi (G.V.K. Geçici Madde 61 Kapsamında) (Muhtasar Beyanname Verenler için)
EK-8 Ücret Ödemeleri için Gelir (Stopaj) Vergisi Artırım Bildirimi (GVK Madde 94/1 Kapsamında)
EK-9 Serbest Meslek Ödemeleri için Gelir (Stopaj) Vergisi Artırım Bildirimi (GVK Madde 94/2 Kapsamında)
(Beyan Edilmiş Olması Halinde)
EK-10 Kira Ödemeleri için Gelir (Stopaj) ve Kurumlar (Stopaj) Vergisi Artırım Bildirimi (GVK Madde 94/5 ve KVK Madde 15/1-b Kapsamında) (Beyan Edilmemiş Olması Halinde)
EK-11 Yıllara Sari İnşaat ve Onarım İşleri Nedeniyle Yapılan Hakediş Ödemeleri için Gelir (Stopaj) veya Kurumlar (Stopaj) Vergisi Artırım Bildirimi (GVK Madde 94/3 ile KVK Madde 15/1-a ve Madde 30/1-a Kapsamında) (Artırım Yapılan Yıllarda Beyanname Vermiş Olan Mükellefler İçin)
EK-12 Çiftçilerden Satın Alınan Zirai Mahsuller ve Hizmetler Nedeniyle Yapılan Ödemeler için Gelir (Stopaj) Vergisi Artırım Bildirimi (GVK Madde 94/11 Kapsamında)
EK-13 Vergiden Muaf Esnafa Yapılan Ödemeler için Gelir (Stopaj) Vergisi Artırım Bildirimi (GVK Madde 94/13 kapsamında)
EK-14 Yıl İçindeki Tüm Dönemlere Ait Beyannameleri Veren Mükellefler için KDV Artırım Bildirimi
EK-15 Yıl İçinde 12 Dönemden az, 2 Dönemden fazla Beyanname Veren Mükellefler için KDV

 

Artırım Bildirimi
EK-16 Yıl İçinde Hiç Beyanname Vermeyen veya Sadece (1) ya da (2) Dönem Beyanname Verenler ile Vergilendirme Dönemi Üç Aylık Olup Hiç Beyanname Vermeyen Mükellefler için KDV Artırım Bildirimi
EK-17 İstisnalar veya Tecil-Terkin Kapsamına Giren İşlemleri Bulunan Mükellefler için KDV Artırım Bildirimi
EK-18 Katma Değer Vergisi Beyannamesi (6736 sayılı Kanunun 6/1 inci Maddesine Göre Stok Beyanında Bulunacak Vergi Sorumluları İçin)
EK-19 Envanter Listesi (İşletmede Mevcut Olduğu Halde Kayıtlarda Yer Almayan Emtia, Makine, Teçhizat ve Demirbaşlara ait)
EK-20 Özel Tüketim Vergisi Beyannamesi (6736 sayılı Kanunun 6/1-d Maddesine Göre Stok Beyanında Bulunacaklar İçin)
EK-21 Katma Değer Vergisi Beyannamesi (Ek) (6736 Sayılı Kanunun (6/2-a) Maddesine Göre Beyanda Bulunanlar için)
EK-22 Katma Değer Vergisi Beyannamesi ( 6736 Sayılı Kanunun (6/2-b) Maddesine Göre Beyanda Bulunacak Eczacılar İçin)
EK-23 Kayıtlarda Yer Aldığı Halde İşletmede Bulunmayan
Kasa Mevcudu ve Ortaklardan (Net) Alacaklar için Vergi Beyannamesi
EK-24 6736 sayılı Kanundan Yararlanmak için Mücbir Sebep Halinin Sonlandırılması
EK-25 6736 sayılı Kanunda Alacakları Yapılandırılan İdareler
 LİSTE-I

 

  • İlgili Yazılar

    İstanbul Bakırköy’de 50 Milyon TL’lik Şüpheli Araç Yangını

    İstanbul Bakırköy’de bir galeri önünde 50 milyon TL değerindeki 4 aracın kundaklama şüphesiyle kül olduğu yangın olayının tüm detayları ve istatistikleri.

    Devamını Oku
    Türkiye’nin ham çelik üretimi arttı

    Türkiye’nin ham çelik üretimi, nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,4 artışla 3,3 milyon tona yükseldi. [Fotograf: AA] Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), nisan ayına ilişkin çelik üretimi, tüketimi…

    Devamını Oku

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Gözden Kaçırdıklarınız

    İstanbul Bakırköy’de 50 Milyon TL’lik Şüpheli Araç Yangını

    İstanbul Bakırköy’de 50 Milyon TL’lik Şüpheli Araç Yangını

    Türkiye’nin ham çelik üretimi arttı

    Türkiye’nin ham çelik üretimi arttı

    Bakan Bayraktar: 2025’te ‘rekor kurulu güç’ sözümüzü yerine getirdik

    Bakan Bayraktar: 2025’te ‘rekor kurulu güç’ sözümüzü yerine getirdik

    Mayıs Ayı Enflasyon Beklenti Anketi Sonuçlandı: Gözler Cuma Günü TÜİK’te

    Mayıs Ayı Enflasyon Beklenti Anketi Sonuçlandı: Gözler Cuma Günü TÜİK’te

    TÜİK Verilerine Göre Türkiye’de Gıda İsrafı: En Çok Sebze, Meyve ve Ekmek Çöpe Gidiyor

    TÜİK Verilerine Göre Türkiye’de Gıda İsrafı: En Çok Sebze, Meyve ve Ekmek Çöpe Gidiyor

    Vergi Konseyi’nde Yeni Dönem: Abdullah Erdem Cantimur Başkan Oldu

    Vergi Konseyi’nde Yeni Dönem: Abdullah Erdem Cantimur Başkan Oldu

    Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 30 Milyon Euroluk IPARD III Desteği: 11. Başvuru Çağrısı Yayımlandı

    Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 30 Milyon Euroluk IPARD III Desteği: 11. Başvuru Çağrısı Yayımlandı