Bakan Işıkhan’dan İstihdam ve Staj Müjdesi: 3 Yılda 800 Bin Gence Staj Hedefi



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ulusal Staj Programı’na 333 bin başvuru aldıklarını belirterek, bu yıl 200 bin, 3 yıl içinde ise 800 bin gence staj imkanı sağlamayı hedeflediklerini açıkladı. Bakan Işıkhan ayrıca 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün artık demokratik bir olgunlukla kutlandığını vurguladı.
Alınan Toplam Staj Başvurusu

333.000

Bu Yılki Stajyer Hedefi

200.000

3 Yıllık Stajyer Hedefi

800.000

Önceki Dönem Staj İmkanı Verilen Genç Sayısı

Yaklaşık 120.000

1 Mayıs’ın Resmi Tatil İlan Edildiği Yıl

2009

ÖNE ÇIKAN DETAYLAR

  • Bakanlığın temel odak noktasının istihdamı korumak ve artırmak olduğu belirtildi.
  • Gençlerin NEET (Ne İstihdamda Ne Eğitimde) tuzağına düşmesini engellemek için İŞKUR’un GÜÇ (Gençliğin Üretim Çağı) Projesinin hayata geçirildiği açıklandı.
  • Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisince yürütülen staj programının artık İŞKUR’un Ulusal Staj Programı ile devam ettiği vurgulandı.
  • 1 Mayıs’ın artık çatışmalarla anılmadığı, toplumda bu konuda demokratik bir olgunluk oluştuğu ifade edildi.
  • Sendika ve STK temsilcilerinin Taksim Anıtı’na çelenk bırakarak görüşlerini özgürce dile getirebildiği hatırlatıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Ulusal Staj Programı kapsamında 333 bin başvuru aldıklarını belirterek Bu yıl kapasitemizi de zorlayıp 200 bin öğrencimizi staj programına dahil etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda 3 yılda 800 bin gencimize staj yaptırmayı hedefliyoruz” dedi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan TVNET televizyonunda katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.


Bakanlık olarak, "istihdamı korumak ve artırmanın" odak noktaları olduğunu belirten Işıkhan, bu kapsamda İŞKUR’un hayata geçirdiği Gençliğin Üretim Çağı (GÜÇ) Projesinin önemli olduğunu söyledi.


Genç işsizlik oranının genel işsizlik oranının üzerinde olduğuna dikkati çeken Işıkhan, "Biz burada sadece gençlerimizi mercek altına aldık. Çünkü gençler bizim geleceğimiz. Bizim yarınımızı oluşturan bir hedef grubumuz. Gençleri Ne İstihdamda Ne Eğitimde (NEET) tuzağına düşmeden önce işle buluşturmamız gerekiyor. Bu kapsamda İŞKUR aracılığıyla gençlerimizin beceri sahibi olmaları için programlar yürütüyoruz." dedi.


Işıkhan, lise ve üniversite öğrencilerinin staj yapacak kurum ya da işletme bulmakta zorluk çektiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:


"Staj programı, daha önce Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisince yürütülüyordu. Bu İŞKUR’un Ulusal Staj Programı ile yürütülmeye başlandı. Önceden yaklaşık 120 bin gence istihdam staj fırsatı verilirken, İŞKUR olarak şu ana kadar 333 bin başvuru aldık. Bu yıl kapasitemizi de zorlayıp 200 bin öğrencimizi staj programına dahil etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda 3 yılda 800 bin gencimize staj yaptırmayı hedefliyoruz"


Bakan Işıkhan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün yaklaştığını belirterek, tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.


1 Mayıs’ın 2009’da "Emek ve Dayanışma Günü" olarak resmi tatil ilan edildiğini anımsatan Işıkhan, şunları söyledi:


"1 Mayıs artık eskisi gibi çatışmalarda anılmıyor. Bundan Sayın Cumhurbaşkanımızın 1 Mayıs’ı resmi tatil ilan etmesinin etkisi çok büyük. Toplumda artık bu konuda demokratik bir olgunluk söz konusu. Tarafların birbirine saygı duyarak kutladığı bir gün var. Taksim Meydanı sendikalarımıza açık. Sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Taksim Anıtı’na çelenk koyarak taleplerini, görüşlerini dile getirebiliyor. Bu da çok önemli bir süreç."

İlgili Yazılar

RTÜK’ten TV8, TLC ve Kanal 26’ya Yayın İhlali Cezası

RTÜK’ün yayın ihlalleri nedeniyle TV8, TLC ve Kanal 26 televizyon kanallarına uyguladığı idari para ve program durdurma cezalarının detayları ve gerekçeleri.

Devamını Oku
İran’ın Gemilere Müdahalesi Sonrası Petrol Fiyatları Yeniden 100 Doları Aştı

İran’ın Hürmüz Boğazı’nda yabancı gemilere el koyması ve ABD’nin ateşkes kararı sonrası artan jeopolitik gerilimlerle 100 doları aşan petrol fiyatlarındaki son durum.

Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gözden Kaçırdıklarınız

Bakan Işıkhan’dan İstihdam ve Staj Müjdesi: 3 Yılda 800 Bin Gence Staj Hedefi

Bakan Işıkhan’dan İstihdam ve Staj Müjdesi: 3 Yılda 800 Bin Gence Staj Hedefi

RTÜK’ten TV8, TLC ve Kanal 26’ya Yayın İhlali Cezası

RTÜK’ten TV8, TLC ve Kanal 26’ya Yayın İhlali Cezası

İran’ın Gemilere Müdahalesi Sonrası Petrol Fiyatları Yeniden 100 Doları Aştı

İran’ın Gemilere Müdahalesi Sonrası Petrol Fiyatları Yeniden 100 Doları Aştı

Bakan Bolat Açıkladı: Türkiye-Kosova Ticaret Hacmi 1 Milyar Dolara Ulaştı

Bakan Bolat Açıkladı: Türkiye-Kosova Ticaret Hacmi 1 Milyar Dolara Ulaştı

Bakan Şimşek’ten Kritik Ekonomi Mesajı: Kalıcı Büyümenin Formülü Düşük Enflasyon

Bakan Şimşek’ten Kritik Ekonomi Mesajı: Kalıcı Büyümenin Formülü Düşük Enflasyon

Vergi Tahsilatı ve Adaleti Analizi: Şeref Oğuz’dan Reform Önerileri

Vergi Tahsilatı ve Adaleti Analizi: Şeref Oğuz’dan Reform Önerileri

Nisan Ayı Tüketici Güven Endeksi Açıklandı: Yüzde 0,5 Artışla 85,5’e Yükseldi

Nisan Ayı Tüketici Güven Endeksi Açıklandı: Yüzde 0,5 Artışla 85,5’e Yükseldi