TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri



Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri verildi
Doktora Bilim Ödülleri Sayısı

15

Doktora Bilim Ödülleri Alanları

Fen ve mühendislik bilimleri:4
Sağlık ve yaşam bilimleri:3
Sosyal ve beşeri bilimler:3
Temel bilimler:5
AlanÖdül Sayısı
Fen ve mühendislik bilimleri4
Sağlık ve yaşam bilimleri3
Sosyal ve beşeri bilimler3
Temel bilimler5

ÖNE ÇIKAN DETAYLAR

  • 15 bilim insanı ödüle layık görüldü
  • 4 farklı kategori altında dereceye giren araştırmacılar

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri, 4 farklı alanda çalışmalar yürüten 15 bilim insanına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından verildi.

TRT’nin iletişim paydaşı olduğu,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıile T3 Vakfı yürütücülüğündeki Havacılık,Uzayve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST),ŞanlıurfaGAP Havalimanı’nda devam ediyor.

Bakan Kacır,TEKNOFESTkapsamında düzenlenen TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri’ni, kazanan 15 bilim insanına takdim etti.

TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü 2021’den bu yana, teknoloji ve tasarım, yapay zeka, makine öğrenmesi, otonom sistemler, robotik ve mekatronik sistemler, modelleme ve simülasyon teknolojileri, enerji, hibrit veelektrikli araçteknolojileri, hava, uzay ve insansızsualtı sistemlerine yönelik teknolojiler, bilgi ve iletişim teknolojileri,siber güvenlikve kriptoloji, eğitim, sağlık, tarım ve ekoloji teknolojileri ile biyoteknoloji alanlarının yanı sıra Milli Teknoloji Hamlesi’nin uluslararası ilişkiler, kalkınma politikaları,eğitimyaklaşımları ve güvenlik politikaları boyutlarını konu alan doktora tezlerinin yazarlarına veriliyor.

Değerlendirmeler sonucunda dört farklı kategori altında dereceye giren araştırmacılar şöyle:

“Fen ve mühendislik bilimleri” alanında tezleriyleNiğdeÖmer HalisdemirÜniversitesinden Sezer Önbilgin birinci,İstanbulTeknik Üniversitesinden Kürşat Tekbıyık ikinci, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesinden Nedim Hacıosmanoğlu ve İstanbul Teknik Üniversitesinden Mehmet Can üçüncü oldu.

“Sağlık ve yaşam bilimleri” alanındaki tezleriyle İstanbul Teknik Üniversitesinden Ahmet Kağızman birincilik, Hacettepe Üniversitesinden Osman Oğuz Demir ikincilik,SakaryaÜniversitesinden Merve Gülbahar Eren üçüncülük ödülünü kazandı.

“Sosyal ve beşeri bilimler” alanındaki tezleriyleAnkaraÜniversitesinden Adem Kantar birincilik, Atatürk Üniversitesinden Fatmanur Çimen ikincilik,AmasyaÜniversitesinden Muhammed MuratGümüşve Gebze Teknik Üniversitesinden Melike Artar Bıyıklar de üçüncülük ödülüne layık görüldü.

“Temel bilimler” alanındaki tezleriyle Koç Üniversitesinden Musa Dırak birincilik, Orta Doğu Teknik Üniversitesinden (ODTÜ) Oğuzhan Karakurt ikincilik,DüzceÜniversitesinden Hasan Kara ve ODTÜ’den Tuğba HacıefendioğluAydınüçüncülük ödülünün sahibi oldu.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gözden Kaçırdıklarınız

HÜRSAT-2 Proje Sözleşmesi İmza Töreni

    HÜRSAT-2 Proje Sözleşmesi İmza Töreni

    ASELSAN’ın Uzay Projeleri

      ASELSAN’ın Uzay Projeleri

      DIGIAGE 12. Oyun Geliştirme Kampı ve DIGIAGE Global Indie Game Summit

        DIGIAGE 12. Oyun Geliştirme Kampı ve DIGIAGE Global Indie Game Summit

        Kalkınma Yolu Projesi: Enerji Yolu Olarak İnşa Edilecek

          Kalkınma Yolu Projesi: Enerji Yolu Olarak İnşa Edilecek

          E-Devlet Sigortalarım sayfasındaki yenilikler

            E-Devlet Sigortalarım sayfasındaki yenilikler

            Enflasyon Düşüşü: Geçen Yılın Aynı Dönemine Göre Enflasyonun Azalması

              Enflasyon Düşüşü: Geçen Yılın Aynı Dönemine Göre Enflasyonun Azalması

              Yaşlı Nüfusun Yapay Zeka Kullanımı

                Yaşlı Nüfusun Yapay Zeka Kullanımı